Холодний борщ у своєму приготуванні не завжди передбачає додавання картоплі. Буряк, огірки, зелень і яйця складають і без того гармонійне поєднання. Нотку пікантності вносить заправка зі сметани і гірчиці.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Буряк (варена) – 4 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 7 гілок
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сметана – 150 гр.
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 2 л
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати холодний борщ без картоплі просто! Буряк почистити і помити. Порізати овочі тонкою соломкою.
Воду закип’ятити, додати сіль, лимонний сік і цукровий пісок. При бажанні можна замінити сік лимона оцтом. Кислота потрібна, щоб буряк не втратила свій яскравий колір. В окріп опустити нарізану буряк і варити близько 20 хв. до готовності. Прибрати каструлю з вогню і остудити в холодному місці близько 1 години.
Помиті огірки і зелень порізати невеликими шматочками. Всипати все в охолоджений відвар з буряком. Знову прибрати охолоджуватися протягом 1 години в холодильнику.
Зварити яйця круто, остудити і порізати. Можна різати кубиками, а одну половину яйця залишити і покласти в суп окремо.
Змішати сметану з гірчицею, при бажанні гірчиці можна покласти побільше.
Розлити борщ по тарілках, всипати частина рубаних яєць і заправити суп гірчицею зі сметаною.
Приємного апетиту!
Борщ класичний Борщ холодный Свекольник Холодний борщ Холодник Холодник з буряка Холодник классический