Якщо вам захотілося справжнього бурякового холодного супу, цей варіант – те, що потрібно. Пряна сметано – гірчична заправка додає пікантність супу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Буряк – 4 шт.
  • Вода – 2 л
  • Огірки – 3 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Сметана – 150 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати холодний борщ на воді просто! Буряк промийте, зріжте шкірку і наріжте тонкою соломкою. Яйця варіть 10 хвилин і залийте холодною водою.

Воду доведіть до кипіння в каструлі, всипте цукор, сіль і додайте лимонний сік. Останній необхідний, щоб зберегти колір буряка при варінні. Покладіть буряк в киплячу воду і поваріть 20 хвилин. Залиште овоч у відварі остигати 1-2 години.

Огірки вимийте і наріжте невеликими пластинами або кубиками, видаливши відразу хвостики. Зелень промийте під проточною водою і подрібніть. Перекладіть огірок з зеленню в борщ і поставте каструлю в холодильник на 1 годину.

Яйця очистіть і наріжте за бажанням або кубиком або розділіть на 4 частини.

Сметану перемішати з гірчицею. Якщо віддаєте перевагу страви погостріше – додайте більше гострої приправи.

Розлийте холодний ароматний борщ по тарілках, покладіть приблизно 1 ст. л. яєць (або 2 четвертини) і заправте гірчично-сметанним соусом.

Приємного апетиту!

Борщ класичний Холодний борщ з буряків Холодник Холодник з буряка на воді Холодник на воді