Якщо вам захотілося справжнього бурякового холодного супу, цей варіант – те, що потрібно. Пряна сметано – гірчична заправка додає пікантність супу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Буряк – 4 шт.
- Вода – 2 л
- Огірки – 3 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Сметана – 150 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати холодний борщ на воді просто! Буряк промийте, зріжте шкірку і наріжте тонкою соломкою. Яйця варіть 10 хвилин і залийте холодною водою.
Воду доведіть до кипіння в каструлі, всипте цукор, сіль і додайте лимонний сік. Останній необхідний, щоб зберегти колір буряка при варінні. Покладіть буряк в киплячу воду і поваріть 20 хвилин. Залиште овоч у відварі остигати 1-2 години.
Огірки вимийте і наріжте невеликими пластинами або кубиками, видаливши відразу хвостики. Зелень промийте під проточною водою і подрібніть. Перекладіть огірок з зеленню в борщ і поставте каструлю в холодильник на 1 годину.
Яйця очистіть і наріжте за бажанням або кубиком або розділіть на 4 частини.
Сметану перемішати з гірчицею. Якщо віддаєте перевагу страви погостріше – додайте більше гострої приправи.
Розлийте холодний ароматний борщ по тарілках, покладіть приблизно 1 ст. л. яєць (або 2 четвертини) і заправте гірчично-сметанним соусом.
Приємного апетиту!
Борщ класичний Холодний борщ з буряків Холодник Холодник з буряка на воді Холодник на воді