Вашій увазі надається класичний рецепт холодного борщу, як в їдальні. Це рецепт колишніх радянських часів. Борщ готується з вареного буряка, яєць, свіжих огірків і зелені. Цей суп освіжить вас і в літню спеку, і наситить вітамінами в холодну пору року.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Буряк – 4 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Сметана – 150 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Гірчиця – за смаком
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Щоб приготувати холодний борщ як у їдальні, буряк помийте, очистіть від шкірки і наріжте на тоненькі брусочки. Закип’ятіть в каструлі для супу потрібну кількість води, додайте у воду цукор і по своєму смаку сіль і протягом 20 хвилин поваріть шматочки буряка. Обов’язково додайте до буряках сік лимона, щоб вона не втратила свій колір.
Потім вимкніть вогонь і залиште буряк у відварі на 1 годину для охолодження.
Поки буряк остигає, промийте свіжі огірки і зелень. Огірки наріжте на тонкі брусочки. Зелень дрібно наріжте. Огірки і зелень перекладіть в остиглий відвар буряків, перемішайте і каструлю з борщем покладіть на 1 годину в холодильник.
Відваріть круто яйця і остудіть їх у холодній воді. Яйце очистіть від шкаралупи і наріжте на невеликі шматочки. Можете їх порізати на четвертинки і потім покласти в кожну тарілку.
В окремій чашці змішайте сметану з гірчицею. Кількість гірчиці додавайте по своєму смаку.
Остиглий борщ розлийте по порційних тарілках. У кожну тарілку покладіть сметану, шматочки варених яєць і подайте блюдо до столу.
Приємного апетиту!
Борщ Борщ класичний Холодний борщ з вареним буряком Холодник з буряка Холодник з буряка на воді Холодник по-білоруськи