Холодний борщ з яловичиною – відмінна альтернатива окрошці або холоднику. Цей варіант холодного літнього супу жодною мірою не поступається своїм побратимам. Холодне блюдо виходить досить ароматним і добре насичує у спекотний день. Холодний борщ готується просто і доставить вам приємне насолоду.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Буряк – 300 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Огірки – 200 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Вода – 2.5 л.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Кріп – за смаком
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Хрін – 4 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати холодний борщ з яловичиною? Картоплю ретельно промийте, викладіть в каструлю, залийте холодною водою, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Варіть приблизно 20 хвилин.

Яловичину добре промийте, викладіть в каструлю, доведіть до кипіння, періодично знімайте піну, що утворюється. Варіть під кришкою на повільному вогні до повної готовності. Яловичина вариться довго, тому краще зварити її заздалегідь.

Відваріть курячі яйця.

Зварену картоплю остудіть і очистіть від шкірки. Зварені курячі яйця остудіть і очистіть від шкаралупи.

Буряк ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки і наріжте тонкою соломкою.

Наберіть невелику кількість холодної води в каструлю, поставте на середній вогонь і викладіть нарізану буряк.

Доведіть до кипіння.

Додайте сіль.

Буряк варіть приблизно 20-25 хвилин на повільному вогні під кришкою. Потім додайте яблучний оцет. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Повністю остудіть.

Зварену яловичину остудіть і наріжте тонкою соломкою або розберіть за допомогою двох вилок на волокна.

Огірки ретельно вимийте і просушіть, натріть на крупній тертці. Очищений картопля також натріть на крупній тертці.

Зелень вибирайте за власним уподобанням. Я найчастіше беру зелений лук і кріп. Ретельно промийте її під проточною водою і обсушити, дрібно нарубаєте.

Очищені курячі яйця дрібно наріжте або натріть на крупній тертці.

Всі подрібнені інгредієнти складіть в глибоку миску.

Додайте столовий хрін за власним смаком. Посоліть і поперчіть.

Ретельно перемішайте.

Дайте настоятися приблизно 15-20 хвилин.

Перед подачею в кожну тарілку викладіть кілька столових ложок приготовленої заправки.

Додайте сметану.

Залийте буряковим відваром разом з буряком. Подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Борщ класичний з м'ясом Борщ на м'ясному бульйоні Холодник Холодник з буряка Холодник з буряка на воді Холодник на воді