В спекотний літній день холодник із гички буряків буде ідеальним варіантом не тільки для вгамування голоду, але і для втамування спраги. Це легке літнє блюдо для приготування не вимагає особливих кулінарних навичок і досвіду, а головне – часу. Буквально за годину ви зможете впоратися з приготуванням і порадувати своїх близьких холодним буряковим супом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Буряк (з бадиллям) – 3 шт.
- Огірки – 6 шт.
- Яйце (варене) – 4 шт.
- Картопля – 7 шт.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Сметана – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Кефір – 0.5 л.
- Вода питна – 1 л
Процес приготування:
Щоб приготувати холодник із гички буряків, для початку необхідно відварити буряк, картоплю і яйця. Картопля краще варити в мундирі. Перед варінням буряк відокремлюємо від бадилля. Бадилля промиваємо та нарізаємо.
Огірок промиваємо і шаткуємо соломкою. При бажанні можна натерти огірок на тертці.
Відварну буряк нарізаємо кубиками середнього розміру. Відправляємо її в каструлю з киплячою водою, туди ж викладаємо подрібнену бадилля, цукор, сіль, оцет. Через 20 хвилин знімаємо масу з вогню і даємо їй охолонути.
Промиту зелень необхідно дрібно нарізати.
Подрібнені інгредієнти розкладаємо по тарілках. Заливаємо все остившім буряковим відваром, присмачую сметаною або кефіром. Туди ж відправляємо половинку вареного яйця.
Подаємо холодник з часниковими тостами і відварною картоплею.
Приємного апетиту!
Борщ з яйцем Борщ на кефірі Борщ холодный Холодний борщ на кефірі Холодник з буряка на воді Холодник з буряка на кефірі Холодник по-білоруськи