Холодний борщ з ковбасою відноситься до тих страв, які ніколи не набридають. Такий супчик відмінно вписується в жарку літню погоду, він додасть організму легкість і одночасно насичення. Способів приготування такого холодного борщу багато, в даному рецепті представлений варіант з використанням ковбаси.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Буряк – 2 шт.
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Вода – 2 л
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Кріп – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – за бажанням

Процес приготування:

Готувати холодний борщ з ковбасою легко! Буряк очищаємо, натираємо на крупній тертці.

Потім відправляємо її в каструлю і заливаємо водою. Коли вода закипить, додаємо в каструлю оцет. Це необхідно для того, щоб буряк не втратила свій колір.

Знову доводимо до кипіння вміст каструлі. Потім тримаємо на вогні ще 15 хвилин. По готовності даємо бурякового відвару охолонути.

Картоплю відварюємо до готовності. Потім охолоджуємо і нарізаємо його невеликими кубиками.

Яйця також слід відварити, остудити і дрібно нарізати.

Ковбасу дістаємо з холодильника і нарізаємо невеликими шматочками у вигляді кубиків.

Огірки промиваємо під проточною водою і потім дрібно нарізаємо.

Зелений лук і кріп також споліскують у воді, обсушуємо і подрібнюємо.

Всі підготовлені інгредієнти змішуємо в окремій ємності, приправляючи сіллю.

Перед подачею страви до столу робимо наступним чином: в тарілку викладаємо спочатку суміш з овочів, ковбаси, яєць і зелені, потім заливаємо їх буряковим відваром, додаючи при цьому і саму буряк.

У кінці за бажанням додаємо в борщ сметану. Смачний холодний борщ з ковбасою готовий до вживання!

Приємного вам апетиту!

Борщ класичний з м'ясом Холодний борщ з буряків Холодний борщ з вареним буряком Холодник класичний Холодник по-білоруськи