Освіжаючий холодник з буряком на мінералці вгамує одночасно і спрагу, й голод спекотним літнім днем. Додайте до нього молодої вареної картоплі і свіжого кропу, вийде поживніше і смачніше. Правда, овочі треба буде зварити заздалегідь.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Буряк (варена) – 2 шт.
  • Огірки – 4 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Сметана 20% – 350 мл
  • Лимонний сік – 2 ч. л.
  • Вода холодна – 1 л
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати холодник на мінералці, напередодні зварити до готовності молоду буряк. Остудити, зняти шкірку. Потерти на крупній тертці.

Яйця зварити круто, швидко остудити, почистити і дрібно нашаткувати ножем.

Помити і просушити зелень, також дрібно порубати.

З огірків зняти шкірку, порізати дрібними кубиками. Змішати всі інгредієнти в каструлі, всипати сіль з перцем і перемішати.

Воду попередньо охолодити, змішати зі сметаною і розбовтати віночком до однорідності. Влити в холодник. Покласти туди ж натерту буряк і влити лимонний сік. Якщо потрібно, посолити і поперчити. Прибрати в холодильник для охолодження на півгодини.

Подавати з вареним молодою картоплею, посипаним кропом.

Приємного апетиту!

Борщ класичний Борщ холодний класичний Холодний борщ з буряків Холодний борщ класичний Холодник Холодник з буряка Холодник класичний