Освіжаючий холодник з буряком на мінералці вгамує одночасно і спрагу, й голод спекотним літнім днем. Додайте до нього молодої вареної картоплі і свіжого кропу, вийде поживніше і смачніше. Правда, овочі треба буде зварити заздалегідь.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Буряк (варена) – 2 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Сметана 20% – 350 мл
- Лимонний сік – 2 ч. л.
- Вода холодна – 1 л
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати холодник на мінералці, напередодні зварити до готовності молоду буряк. Остудити, зняти шкірку. Потерти на крупній тертці.
Яйця зварити круто, швидко остудити, почистити і дрібно нашаткувати ножем.
Помити і просушити зелень, також дрібно порубати.
З огірків зняти шкірку, порізати дрібними кубиками. Змішати всі інгредієнти в каструлі, всипати сіль з перцем і перемішати.
Воду попередньо охолодити, змішати зі сметаною і розбовтати віночком до однорідності. Влити в холодник. Покласти туди ж натерту буряк і влити лимонний сік. Якщо потрібно, посолити і поперчити. Прибрати в холодильник для охолодження на півгодини.
Подавати з вареним молодою картоплею, посипаним кропом.
Приємного апетиту!
Борщ класичний Борщ холодний класичний Холодний борщ з буряків Холодний борщ класичний Холодник Холодник з буряка Холодник класичний