Холодник по-українськи – смачний і корисний овочевий суп традиційної кухні. З додаванням прянощів, хрону і соку лимона, страва стає просто чудовим! Справжній кулінарний шедевр!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Перець – за смаком
- Сметана – 3 ст. л.
- Картопля – 3 шт.
- Редис – 2 – 3 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Лимон – 0,5 шт.
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – за смаком
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Рецепт і борщів зелених по-українськи гранично простий! Буряк чистимо і розрізаємо на кілька шматочків, щоб вони швидше варилися. Картоплю чистимо і також розрізаємо . Заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо буряки та картоплю до готовності, її перевіряємо виделкою. Буряк повинна бути досить м’якою.
Готові продукти охолоджуємо і картоплю розрізаємо на кубики, а буряк натираємо на тертці. Бульйон охолоджуємо.
Яйця варимо круто, ставимо під крижану воду, очищаємо і кришимо.
Редиску натираємо на крупній тертці.
Огірок миємо й нарізаємо на шматочки.
Змішуємо всі продукти і заливаємо їх охолодженим бульйоном. Додаємо сметану, майонез, лимонний сік, сіль і цукор, а також хрін за смаком.
Приємного апетиту!
Борщ холодный Холодний борщ класичний Холодник з буряка Холодник з буряка на воді Холодник на воді Холодник по-білоруськи