Холодник по-українськи – смачний і корисний овочевий суп традиційної кухні. З додаванням прянощів, хрону і соку лимона, страва стає просто чудовим! Справжній кулінарний шедевр!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Перець – за смаком
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Картопля – 3 шт.
  • Редис – 2 – 3 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 1.5 л

Процес приготування:

Рецепт і борщів зелених по-українськи гранично простий! Буряк чистимо і розрізаємо на кілька шматочків, щоб вони швидше варилися. Картоплю чистимо і також розрізаємо . Заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо буряки та картоплю до готовності, її перевіряємо виделкою. Буряк повинна бути досить м’якою.


Готові продукти охолоджуємо і картоплю розрізаємо на кубики, а буряк натираємо на тертці. Бульйон охолоджуємо.

Яйця варимо круто, ставимо під крижану воду, очищаємо і кришимо.

Редиску натираємо на крупній тертці.

Огірок миємо й нарізаємо на шматочки.

Змішуємо всі продукти і заливаємо їх охолодженим бульйоном. Додаємо сметану, майонез, лимонний сік, сіль і цукор, а також хрін за смаком.

Приємного апетиту!

Борщ холодный Холодний борщ класичний Холодник з буряка Холодник з буряка на воді Холодник на воді Холодник по-білоруськи