Дуже вдале страви для спекотних літніх днів. Холодник приємно освіжає, при цьому він досить поживний і корисний. Краще, якщо для його приготування буде використаний жирний кефір, так як в цьому випадку смак виходить більш насиченим. Буряк можна використовувати варену або попередньо запечену в духовці. Варто пам’ятати, що у випадку запікання в буряках зберігається більше корисних речовин.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк (варена) – 2 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кефір 3.2% – 1 л.
- Яйце (варене) – 4 шт.
- Картоплю в мундирі (варений) – 4 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приготовлену заздалегідь буряк необхідно повністю остудити. Потім буряк очищаємо від шкірки і зрізаємо місце зростання зелені.
Огірки промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін, щоб уникнути можливої гіркоти. Нарізаємо огірки тонкою соломкою. Викладаємо огірки в широку миску.
Очищену буряк нарізаємо аналогічно огірків. Як варіант, можна потерти буряк на крупній тертці. Додаємо її до огірків.
Пір’я зеленого лука промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо тонкими кільцями і додаємо в миску до буряка з огірками.
Додаємо сіль до овочів, перемішуємо всі разом.
Заливаємо суміш овочів жирним кефіром і перемішуємо.
За бажанням можна додати в холодник подрібнений в блендері лід – це додатково знизить суп і додасть свіжості.
Розливаємо холодник по порційних тарілках. Варені яйця очищаємо і промиваємо. Розрізаємо кожне уздовж. Укладаємо по дві половинки яйця в кожну тарілку поверх холодника. Посипаємо чорним меленим перцем.
Зелень кропу промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо. Посипаємо подрібненим кропом розрізаний гарячий картопля в мундирі.
Подаємо холодник у супроводі гарячого картоплі, посыпанного кропом.
Приємного апетиту!
Борщ Борщ класичний Борщ на кефірі Холодник Холодник з буряка Холодник класичний