Жарким літнім днем холодник з буряком на воді буде у вас хорошою альтернативою окрошку. Цього супу можна відразу приготувати багато і зберігати в холодильнику. Якщо заздалегідь зварити буряк, яйця і охолодити кип’ячену воду, то холодник можна приготувати дуже швидко.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк (варена) – 3 шт.
  • Яйце (варене) – 4 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Вода – 2 л
  • Лимонний сік – 10 ст. л.
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування холодника з буряком на воді. Спочатку підготуйте всі необхідні продукти, щоб все було під рукою.

Відварну буряк очистіть від шкірки і наріжте на крупну тертку.

В охолоджену кип’ячену воду перекладіть натерту буряк і додайте до неї свіжий лимонний сік, вичавлюючи його прямо в каструлю. Сік можна замінити лимонною кислотою. Насипте в холодник потрібну кількість солі та цукру. Все перемішайте і спробуйте на смак. Потім суп поставте на 1 годину в холодильник.

Промийте холодною водою огірки і зелень. Огірки наріжте невеликими шматочками будь-якої форми. Зелень обсушіть серветкою і дрібно наріжте. Цибуля можете присипати сіллю і трохи розтерти ложкою. Яйця очистіть від шкаралупи і розрізати на половинки.

Нарізані зелень і огірки перекладіть в каструлю до холоднику і перемішайте, або можете розкласти в тарілки і залити буряковим бульйоном.

Потім холодник на буряках з водою подайте до столу, поклавши в кожну тарілку половинки яєць і сметану.

Приємного апетиту!

Борщ Холодний борщ Холодний борщ з буряків Холодний борщ класичний Холодник з буряка Холодник класичний Холодник на воді