Жарким літнім днем холодник з буряком на воді буде у вас хорошою альтернативою окрошку. Цього супу можна відразу приготувати багато і зберігати в холодильнику. Якщо заздалегідь зварити буряк, яйця і охолодити кип’ячену воду, то холодник можна приготувати дуже швидко.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк (варена) – 3 шт.
- Яйце (варене) – 4 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Вода – 2 л
- Лимонний сік – 10 ст. л.
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування холодника з буряком на воді. Спочатку підготуйте всі необхідні продукти, щоб все було під рукою.
Відварну буряк очистіть від шкірки і наріжте на крупну тертку.
В охолоджену кип’ячену воду перекладіть натерту буряк і додайте до неї свіжий лимонний сік, вичавлюючи його прямо в каструлю. Сік можна замінити лимонною кислотою. Насипте в холодник потрібну кількість солі та цукру. Все перемішайте і спробуйте на смак. Потім суп поставте на 1 годину в холодильник.
Промийте холодною водою огірки і зелень. Огірки наріжте невеликими шматочками будь-якої форми. Зелень обсушіть серветкою і дрібно наріжте. Цибуля можете присипати сіллю і трохи розтерти ложкою. Яйця очистіть від шкаралупи і розрізати на половинки.
Нарізані зелень і огірки перекладіть в каструлю до холоднику і перемішайте, або можете розкласти в тарілки і залити буряковим бульйоном.
Потім холодник на буряках з водою подайте до столу, поклавши в кожну тарілку половинки яєць і сметану.
Приємного апетиту!
Борщ Холодний борщ Холодний борщ з буряків Холодний борщ класичний Холодник з буряка Холодник класичний Холодник на воді