Холодник з буряком – поширене білоруське і польське блюдо, що користується особливою популярністю влітку. Особливість цього супу в тому, що він відмінно насичує і при цьому освіжає у спекотну літню пору. Приготування холодника з буряком не віднімає у господині багато часу і сил, тому обов’язково візьміть рецепт на замітку.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кефір – 500 гр.
- Буряк маринована – 500 гр.
- Вода – 300 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Петрушка – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати холодник з маринованою буряком легко! Огірок миємо, відрізаємо кінчики, нарізаємо його соломкою.
Петрушку, кріп і зелена цибуля миємо, сушимо на кухонному рушнику. Потім зелень дрібно рубаємо.
В каструлі змішуємо рубану петрушку, кріп, зелену цибулю і нарізаний огірок. Додаємо маринований буряк, ретельно все перемішуємо.
Заливаємо в каструлю з інгредієнтами кефір, додаємо воду, солимо і Персії за смаком. Все добре вимішуємо.
Подавати холодник з буряком холодним, за бажанням прикрасивши шматочками курячого яйця. Приємного апетиту!
Борщ з яйцем Борщ класичний Холодний борщ з буряків Холодник Холодник з буряка Холодник з буряка на кефірі Холодник класичний