Холодник з буряком – поширене білоруське і польське блюдо, що користується особливою популярністю влітку. Особливість цього супу в тому, що він відмінно насичує і при цьому освіжає у спекотну літню пору. Приготування холодника з буряком не віднімає у господині багато часу і сил, тому обов’язково візьміть рецепт на замітку.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кефір – 500 гр.
  • Буряк маринована – 500 гр.
  • Вода – 300 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати холодник з маринованою буряком легко! Огірок миємо, відрізаємо кінчики, нарізаємо його соломкою.

Петрушку, кріп і зелена цибуля миємо, сушимо на кухонному рушнику. Потім зелень дрібно рубаємо.

В каструлі змішуємо рубану петрушку, кріп, зелену цибулю і нарізаний огірок. Додаємо маринований буряк, ретельно все перемішуємо.

Заливаємо в каструлю з інгредієнтами кефір, додаємо воду, солимо і Персії за смаком. Все добре вимішуємо.

Подавати холодник з буряком холодним, за бажанням прикрасивши шматочками курячого яйця. Приємного апетиту!

Борщ з яйцем Борщ класичний Холодний борщ з буряків Холодник Холодник з буряка Холодник з буряка на кефірі Холодник класичний