Кабачки в літній сезон ростуть так швидко і в таких кількостях, що можна за раз випробувати всі доступні рецепти заготівлі. Якщо ваш льох вже повний рагу і лечо, спробуйте замаринувати кабачки окремо від інших овочів і зберегти їх свіжий хрускіт до самої зими.


Інгредієнти: на 7 арк.

  • Кабачки – 4 кг
  • Листя хрону – 1 пучок
  • Корінь хрону – 1 – 2 шт.
  • Часник – 12 – 14 зуб.
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Лавровий лист – 7 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Оцет столовий 9% – 14 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Сіль морська – 7 ч. л.
  • Цукор-пісок – 14 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати хрусткі мариновані кабачки на зиму без стерилізації? Кабачки гарненько промийте в проточній воді. Сім літрових банок гарненько промийте за допомогою соди і стерилізуйте їх. Листя хрону, кріп і іншу зелень теж промийте і обсушіть. Часник і гіркий перець промийте і наріжте на шматочки. Кабачок порізати великими кружечками.

На дно всіх банок викладіть рівну кількість часнику, зелені та спецій. Потім утрамбуйте в банки кружечки кабачків, не занадто сильно придавлюючи їх. Приготуйте маринад для заготівлі: наберіть п’ять літрів чистої води в каструлю і доведіть до кипіння, влийте окріп в банки і накрийте кришками буквально хвилин на десять. Воду злийте і повторіть процес. Потім знову злийте воду і доведіть до кипіння.

У кожну банку додати по чайній ложечці солі, дві ложки цукру і по дві ложки оцту. Влийте окріп в банки і закатайте кришки. Банки переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.

Гострий салат з кабачків на зиму Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачки як грузді Салати з кабачків на зиму