Кабачки в літній сезон ростуть так швидко і в таких кількостях, що можна за раз випробувати всі доступні рецепти заготівлі. Якщо ваш льох вже повний рагу і лечо, спробуйте замаринувати кабачки окремо від інших овочів і зберегти їх свіжий хрускіт до самої зими.
Інгредієнти: на 7 арк.
- Кабачки – 4 кг
- Листя хрону – 1 пучок
- Корінь хрону – 1 – 2 шт.
- Часник – 12 – 14 зуб.
- Перець чилі – 3 шт.
- Лавровий лист – 7 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Оцет столовий 9% – 14 ст. л.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Сіль морська – 7 ч. л.
- Цукор-пісок – 14 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати хрусткі мариновані кабачки на зиму без стерилізації? Кабачки гарненько промийте в проточній воді. Сім літрових банок гарненько промийте за допомогою соди і стерилізуйте їх. Листя хрону, кріп і іншу зелень теж промийте і обсушіть. Часник і гіркий перець промийте і наріжте на шматочки. Кабачок порізати великими кружечками.
На дно всіх банок викладіть рівну кількість часнику, зелені та спецій. Потім утрамбуйте в банки кружечки кабачків, не занадто сильно придавлюючи їх. Приготуйте маринад для заготівлі: наберіть п’ять літрів чистої води в каструлю і доведіть до кипіння, влийте окріп в банки і накрийте кришками буквально хвилин на десять. Воду злийте і повторіть процес. Потім знову злийте воду і доведіть до кипіння.
У кожну банку додати по чайній ложечці солі, дві ложки цукру і по дві ложки оцту. Влийте окріп в банки і закатайте кришки. Банки переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.
Гострий салат з кабачків на зиму Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачки як грузді Салати з кабачків на зиму