Салат з рисом і томатами володіє ніжним смаком, в ньому багато соку. На основі такої заготовки взимку можна гасити овочі, робити рагу, додавати в супи замість засмажки.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Кабачки – 2 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Рис білий – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Рецепт салату з рисом і помідорами на зиму смачний! Рис промити, зварити до готовності і дати потрібну кількість.

Перці помити, очистити від насіння і ніжок, порізати дрібними кубиками. Вага овочів у рецепті дано вже в очищеному вигляді.

Кабачки вимити, почистити від шкірки і насіння, якщо овочі немолоді, порізати невеликими шматочками.

Томати помити і порізати на шматочки середнього розміру.

В глибоку каструлю перекласти всі нарізані овочі, додати рис, олія, сіль з цукром і приправи. Перемішати і довести до кипіння. Варити салат на слабкому вогні, періодично помішуючи, півгодини. За 5 хв. до закінчення приготування додати оцет і перемішати.

Перекласти гарячий салат в простерилізовані скляні банки і закатати. Перевернути заготовки догори дном, накрити теплою хусткою або пледом, дати повністю охолонути і тільки тоді винести в холодне місце на зиму.

Приємного апетиту!

Салат " овочеве асорті на зиму Салат з кабачків і перцю на зиму Салат з перцю з рисом на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів, перцю і рису на зиму Салати з кабачків на зиму Салати з помідорів на зиму