При згадці поєднання кабачки з аличею зазвичай приходить на розум компот. Однак спробуйте цю оригінальну заготовку з молодих кабачків кружечками з цибулею і аличею, вона здивує вас своїм свіжим солодкувато-пряним смаком. Така яскрава баночка взимку стане прекрасним подарунком родичам при поході в гості.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Кабачки (молоді) – 1,3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Алича – 500 гр.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – 40 гр.
  • Вода – 1 л
  • Лимонна кислота – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 30 гр.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати мариновані кабачки з аличею, кабачки ретельно перемити, шкірку не знімати. Нарізати кабачки разом з м’якоттю великими кружечками.

Цибулю почистити і нарізати півкільцями.

Аличу перебрати, відібрати найбільш міцні екземпляри, які не ушкодяться під час обробки. Відірвати живці, помити аличу і просушити в друшляку.

Скласти овочі з аличею в простерилізовані банки, залити окропом, дати постояти 20 хв. Злити воду і відміряти 1 л. для маринаду. Всипати сіль, цукровий пісок, лимонну кислоту, приправи. Довести до кипіння і залити отриманим маринадом вміст банок. Закатати, перевернути догори дном, обгорнувши в теплий рушник. Дати охолонути до кімнатної температури і віднести зберігатися в темне холодне місце.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачки як грузді Консервовані кабачки Мариновані кабачки Салат з кабачків з цибулею на зиму