Сирна запіканка – смачний десерт, який досить часто готують на сніданок або просто до чаю. В якості основного інгредієнта використовують сир будь-якої жирності і структури. Я пропоную приготувати ідеальну сирну запіканку без яєць.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сир – 400 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Манна крупа – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Сіль – 1 щіпка
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування ідеальної сирної запіканки без яєць? Розтопіть вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Вилийте в чашу блендера, додайте манну крупу, столову ложку кукурудзяного крохмалю, половину цукру, щіпку солі і ванілін.
Перемішайте тісто з допомогою блендера.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла, якщо форма силіконова – змащувати не потрібно. Перекладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою.
Апельсин промийте, очистіть від шкірки, розділіть на часточки.
Часточки апельсина очистіть від насіння і плівочок.
Викладіть в чашу блендера м’якоть апельсина, залишився цукровий пісок і столову ложку кукурудзяного крохмалю.
Подрібніть за допомогою блендера.
Апельсинову суміш перекладіть у форму для випікання поверх сирного тіста. Розрівняйте силіконової лопаткою.
Форму поставте в заздалегідь розігріту духовку. Випікайте 25 хвилин при температурі 180 градусів. Готову запіканку вийміть з духовки, залиште остуджуватися.
Наріжте сирний десерт порційно.
Приємного чаювання!