Апетитну ікру з баклажанів легко приготувати на зиму, не вдаючись до стерилізації. Пікантна закуска послужи відмінним доповненням для вашого столу в будь-який час року.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Баклажан – 1 кг
  • Помідори свіжі – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 4 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 гр.

Процес приготування:

Рецепт приготування ікри з баклажанів на зиму без стерилізації з оцтом смачний! Баклажани ретельно промиваємо і відправляємо в духовку. Запікаємо овочі 30 хвилин при температурі 180 градусів. Інші овочі промиваємо та нарізаємо: помідори і перці. Цибулю і часник подрібнюємо гострим ножем.

Обсмажуємо цибулю і часник 3-5 хвилин, потім до них вкидаємо інші овочі. Запечені баклажани заздалегідь слід звільнити від шкірки і нарізати. Тушкуємо блюдо 40 хвилин на повільному вогні.

Додаємо до овочів сіль і оцет. Перемішуємо, тримаємо на плиті 5 хвилин і знімаємо.

Гарячу ікру розливаємо в чисті ошпарені банки, закриваємо кришками, закутуємо рушником і даємо охолонути. Після чого відправляємо на зберігання. Готово!

Баклажани з перцем на зиму Баклажани на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салат з баклажанів, помідорів і цибулі на зиму Салат з баклажанів, томатів і перцю на зиму