З настанням заготівельного сезону кожна господиня починає планувати консервацію на зиму. Чим же цікавим і смачним пригостити взимку рідних? Баклажани в томатному соку – це не тільки цікаве, але і вишукане блюдо. Навіть якщо для господині така заготовка буде нововведенням, вона все одно нікого не залишить байдужим!


Інгредієнти: на 4 л.

  • Баклажан – 3 кг
  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Часник – 4 головки
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 – 5 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт баклажанів на зиму в томатному соку гранично простий! Баклажани промийте і, зрізавши плодоніжку, нарізати будь-яким зручним способом – брусками або кружечками.

Вимитий болгарський перець крупно поріжте.

Чисті помідори необхідно подрібнити. Зручно робити це двома способами – блендером або м’ясорубкою. Попередньо зніміть з помідорів шкірку і поріжте плоди на кілька частин.

Часник слід очистити від лушпиння і подрібнити ножем.

Підготовлені баклажани викладаємо в каструлю, додаємо до них рослинне масло, оцет, сіль та цукровий пісок. Все перемішуємо.

Далі вливаємо до баклажанів томатний сік з перекручених помідорів і ставимо на вогонь. Після закипання відправляємо в каструлю нарізаний раніше болгарський перець і всі разом тушкуємо 10-15 хвилин. Потім додаємо подрібнений часник і готуємо страву ще протягом 20-25 хвилин.

Готові баклажани в томатному соку необхідно розкласти по стерилізованим банкам і закатати кришками. Після повного охолодження переміщуємо заготовку в темне і прохолодне місце.

Приємного вам апетиту!

Баклажани на зиму Баклажани як гриби на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму