Знаменита баклажанна ікра ідеальна для подачі в якості холодної закуски. Спробуйте такий рецепт ікри з додаванням грибів. Страва стане ще більш ситним, його легко заготовити на зиму.
Інгредієнти: на 1 л.
- Баклажан – 1 кг
- Печериці свіжі – 1 кг
- Помідори свіжі – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати ікру з баклажанів з грибами на зиму? Промиваємо овочі: баклажани, перці, помідори. Нарізаємо їх, кладемо в рукав для запікання і ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Промиваємо печериці. Нарізаємо їх і обсмажуємо разом з подрібненою цибулею в олії до готовності.
З’єднуємо овочі і гриби. Подрібнюємо за допомогою блендера, потім відправляємо в каструлю. Доводимо вміст до кипіння, солимо, вливаємо оцет, перемішуємо, тримаємо на плиті 3-5 хвилини і знімаємо.
Готову гарячу ікру слід розлити по ошпаренным банкам, закрити кришкою і відправити на зберігання.
Баклажани з перцем на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму