Знаменита баклажанна ікра ідеальна для подачі в якості холодної закуски. Спробуйте такий рецепт ікри з додаванням грибів. Страва стане ще більш ситним, його легко заготовити на зиму.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Баклажан – 1 кг
  • Печериці свіжі – 1 кг
  • Помідори свіжі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати ікру з баклажанів з грибами на зиму? Промиваємо овочі: баклажани, перці, помідори. Нарізаємо їх, кладемо в рукав для запікання і ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Промиваємо печериці. Нарізаємо їх і обсмажуємо разом з подрібненою цибулею в олії до готовності.

З’єднуємо овочі і гриби. Подрібнюємо за допомогою блендера, потім відправляємо в каструлю. Доводимо вміст до кипіння, солимо, вливаємо оцет, перемішуємо, тримаємо на плиті 3-5 хвилини і знімаємо.

Готову гарячу ікру слід розлити по ошпаренным банкам, закрити кришкою і відправити на зберігання.

Баклажани з перцем на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму