Проста у виконанні заготівля доведеться до речі, коли не хочеться влаштовувати багатокомпонентні салати. Баклажани в заготівлі залишаються трохи твердими, вони підійдуть для використання в соусах або овочевих супах.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Баклажан – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Часник – 3 головки
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати баклажани в томаті на зиму? Баклажани вимити і нарізати товстими кружечками, всипати половину солі і перемішати.

Часник розібрати на зубчики і почистити, помити.

Помідори вимити, видалити щільну білу частину, порізати дольками. Перекрутити томати і часточки часнику через м’ясорубку, скласти в каструлю і поставити на середній вогонь.

Варити заготівлю, періодично помішуючи, 10 хв

Покласти в томатну масу шматочки баклажанів, перемішати. Прикрити каструлю кришкою і варити приблизно 25 хв., не забуваючи періодично заважати. Баклажани не повинні розм’якшуватися до стану кашки.

Коли овочі протушатся, додати оцет, цукровий пісок і сіль, варити ще 5 хв

Розлити гарячу масу по простерилизованным скляним банкам, закрутити кришками або закатати. Перевернути догори дном заготовки, загорнути в теплу ковдру і залишити до вечора остигати.

Перенести банки на зберігання і використовувати протягом 9 місяців.

Приємного апетиту!

Баклажани в аджике на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салати з баклажанів на зиму