Настійно рекомендую приготувати ікру з моркви на зиму. Така ікра виручить вас і приємно здивує ваших домашніх і гостей. Закуска виходить досить ароматною і дуже смачною. Незвичайна закуска може бути прекрасним доповненням до м’ясних страв або виступати в якості самостійного яскравого страви.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Морква – 1 кг
- Помідори свіжі – 1,6 кг
- Часник – 1 головка
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет яблучний 6% – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування ікри з моркви «Пальчики оближеш» на зиму? Відміряйте необхідну кількість моркви. Ретельно промийте його в холодній проточній воді, а потім, скориставшись овочечисткою, очистіть від шкірки.
Помідори ретельно вимийте і обсушіть. Помідори можна використовувати ті, які не придатні для консервації, тільки перед цим потрібно добре їх перебрати і обрізати зіпсовані частини.
Підготовлені помідори викладіть в чашу блендера, попередньо видаливши плодоніжки і обрізавши зіпсовані частини, і подрібніть до однорідної консистенції.
Очищену моркву наріжте на невеликі шматочки.
Підготовлену моркву викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції.
Подрібнені овочі викладіть у металевий посуд з товстим дном, додайте необхідну кількість цукрового піску, солі і рослинної олії. Каструлю з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і тушкуйте овочі під кришкою приблизно години півтори.
Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте в холодній воді.
Промитий часник подрібніть гострим ножем або скористайтеся спеціальним пресом.
Після закінчення часу в ікру додайте необхідного кількість чорного меленого перцю і подрібнений часник.
Потім влийте яблучний оцет і ретельно перемішайте. Готуйте ще приблизно 7-10 хвилин. Підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою або миючим засобом. Вимиті банки стерилізуйте в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.
Готову морквяну ікру розкладіть по стерильним банкам, накрийте стерильними кришками і добре загорніть з допомогою закаточной машинки. Потім банки з ікрою переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште в такому положенні приблизно на добу до повного остигання, після чого банки переверніть і перемістіть їх у темне прохолодне місце на зберігання.
Ікру подавайте на стіл до улюблених гарячих страв.
Приємного апетиту!
Новости