Кабачкова ікра – закуска, яка чудово впишеться не тільки в майбутнє, але і в повсякденне меню. Завдяки простому набору інгредієнтів це блюдо можна приготувати в будь-який час року. Приготування кабачкової ікри в пакеті – спосіб, який суттєво спростить вам життя: овочі не потрібно подрібнювати за допомогою м’ясорубки, оскільки її готова консистенція дрібнозерниста. Не можна не відзначити, що така закуска за смаком нагадує улюблену закуску з радянського минулого.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Кабачки – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий (зелений) – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кабачкової ікри в пакеті? Готуємо інгредієнти, які ми будемо використовувати в процесі приготування кабачкової ікри.
Кабачки заздалегідь промиваємо під струменем проточної води, потім очищаємо від шкірки. Ті ж маніпуляції виробляємо з морквою. Після цього кабачки і моркву нарізаємо великими шматочками. Болгарський перець також промиваємо та нарізаємо великими шматочками. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння і також крупно нарізаємо.
Нарізані овочі необхідно викласти в рукав для запікання. Туди ж відправляємо сіль.
Також в пакет з овочами додаємо рослинне масло.
Тепер щільно зав’язуємо рукав, залишивши в ньому трохи місця для повітря. Потім відправляємо рукав в духову шафу, розігрітий до 180 градусів. Овочі повинні запікати протягом години.
Через годину витягаємо пакт з духовки, викладаємо овочі в окрему ємність і даємо їм трохи охолонути.
Подрібнюємо овочі за допомогою заглибного блендера. Якщо ви хочете, щоб кабачкова ікра мала більш густу консистенцію, злийте сік, який виділили овочі в процесі запікання.
Наша ікра готова. У тому випадку, якщо ви збираєтеся зберігати таку заготовку протягом тривалого часу, ікру краще загорнути в стерилізованих банках. Якщо ж ви збираєтеся з’їсти ікру протягом декількох днів, додайте в ємність з ікрою невелику кількість лимонного соку.
Кабачки на зиму Кабачкова ікра з болгарським перцем Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра на зиму Консервовані кабачки Салат з кабачків і помідорів на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви