Кабачкова ікра – закуска, яка чудово впишеться не тільки в майбутнє, але і в повсякденне меню. Завдяки простому набору інгредієнтів це блюдо можна приготувати в будь-який час року. Приготування кабачкової ікри в пакеті – спосіб, який суттєво спростить вам життя: овочі не потрібно подрібнювати за допомогою м’ясорубки, оскільки її готова консистенція дрібнозерниста. Не можна не відзначити, що така закуска за смаком нагадує улюблену закуску з радянського минулого.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий (зелений) – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень – 1 пучок

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кабачкової ікри в пакеті? Готуємо інгредієнти, які ми будемо використовувати в процесі приготування кабачкової ікри.

Кабачки заздалегідь промиваємо під струменем проточної води, потім очищаємо від шкірки. Ті ж маніпуляції виробляємо з морквою. Після цього кабачки і моркву нарізаємо великими шматочками. Болгарський перець також промиваємо та нарізаємо великими шматочками. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння і також крупно нарізаємо.

Нарізані овочі необхідно викласти в рукав для запікання. Туди ж відправляємо сіль.

Також в пакет з овочами додаємо рослинне масло.

Тепер щільно зав’язуємо рукав, залишивши в ньому трохи місця для повітря. Потім відправляємо рукав в духову шафу, розігрітий до 180 градусів. Овочі повинні запікати протягом години.

Через годину витягаємо пакт з духовки, викладаємо овочі в окрему ємність і даємо їм трохи охолонути.

Подрібнюємо овочі за допомогою заглибного блендера. Якщо ви хочете, щоб кабачкова ікра мала більш густу консистенцію, злийте сік, який виділили овочі в процесі запікання.

Наша ікра готова. У тому випадку, якщо ви збираєтеся зберігати таку заготовку протягом тривалого часу, ікру краще загорнути в стерилізованих банках. Якщо ж ви збираєтеся з’їсти ікру протягом декількох днів, додайте в ємність з ікрою невелику кількість лимонного соку.

Кабачки на зиму Кабачкова ікра з болгарським перцем Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра на зиму Консервовані кабачки Салат з кабачків і помідорів на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви