Хочу поділитися чудовою закускою з кабачків. Кабачкова ікра з майонезом, томатною пастою і морквою виходить з ніжною, гладкою текстурою і яскравим кольором і смаком. Така кабачкова ікра стане чудовою прикрасою вашого столу і обов’язково сподобається всім вашим домашнім і гостям.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Майонез – 250 гр.
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати кабачкову ікру з майонезом і томатною пастою і морквою, підготуйте всі необхідні інгредієнти для кабачкової ікри.

Ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Потім вимийте болгарський і гострий перець, обсушіть їх і очистіть від серцевини і насіння. Морква помийте і очистіть за допомогою овочечистки. Часник очистіть від лушпиння і промийте.

Очищені овочі пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна. Викладіть в металевий посуд з товстим дном, в якій будете готувати кабачкову ікру. Ємність з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру близько години, періодично помішуючи.

Часник пропустіть через прес і викладіть в ємність до кабачкової ікри, Додайте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі. Потім додайте томатну пасту. Періодично перемішуючи, готуйте закуску ще близько 30 хвилин.

Кабачкову ікру зніміть з вогню і обережно, скориставшись заглибним блендером, подрібніть до однорідної консистенції.

Знову поставте на вогонь, додайте майонез, рослинна олія і оцтову есенцію. Перемішайте і варіть ще 7-10 хвилин. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Гарячу кабачкову ікру розкладіть по стерильним банкам і закатайте з допомогою закаточной машинки стерильними кришками. Переверніть банки з ікрою догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Гостра кабачкова ікра Гострі кабачки на зиму Заготовки з кабачків на зиму Кабачки з майонезом на зиму Кабачкова ікра в блендері ПП рецепти з кабачків