Овочева запіканка – ситне і апетитне блюдо. Його особливість у великій кількості вітамінів і низької калорійності, що не може не радувати. Запіканка не потребує особливих зусиль у приготуванні.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Капуста цвітна – 300 гр.
  • Кабачки (середні) – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста (великий) – 1 головка
  • Сир – 150 гр.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло – для змазування
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати запіканку з цвітної капусти і кабачків? Цвітну капусту промиваємо і поділяємо на невеликі шматочки. Варимо близько 10 хвилин, зливаємо воду і залишаємо на час.

Лук ріжемо тонкими кільцями і відправляємо його на розігріту сковороду, злегка обсмажуємо. Досить 1-2 хвилини.

Чистимо кабачок, позбавляємося від насіння всередині. Ріжемо кубиками середнього розміру і відправляємо до цибулі. Обсмажуємо 3-5 хвилин на середньому вогні.

Форму для випікання обмазуємо маслом. Викладаємо цвітну капусту і кабачок з цибулею. Заливаємо овочі сметаною. Сир натираємо на крупній тертці і засипаємо їм поверхню запіканки.

Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько 15 хвилин. Сир повинен повністю розплавитися, але не підгоріти. Готову запіканку посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.

Дієтична ПП запіканка з кабачків Запіканка з кабачків Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем Кабачки для схуднення ПП рецепти з кабачків