Як відомо, кабачкова ікра – делікатес радянського часу, який продавали в магазинах, а також готували вдома самостійно. Дуже хочу поділитися одним з улюблених рецептів кабачкової ікри. Сподіваюся, вам доведеться за смаком смачна закуска з ніжною текстурою.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Кабачки – 3,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати кабачкову ікру з морквою, помідорами та цибулею на зиму легко! Першим ділом ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Очищені кабачки наріжте середнім за розміром кубиком.
Потім ретельно вимийте помідори, викладіть в заздалегідь підготовлений окріп на кілька секунд, а потім перекладіть в холодну воду і очистіть від шкірки. Видаліть плодоніжку і очищені помідори подрібніть до однорідної консистенції з допомогою заглибного блендера. Подрібнені помідори вилийте в каструлю з товстим дном.
добре розігрійте Сковороду на середньому вогні, налийте невелику кількість рослинної олії і обсмажте кабачки до м’якості. Потім перекладіть кабачки в каструлю до подрібненим помідорів.
Моркву помийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці і обсмажте на сковороді до м’якості, після чого перекладіть в каструлю до кабачків і помідорів.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою, наріжте середніми кубиками і обсмажте до прозорості, а потім викладіть до решти інгредієнтів.
Заглибним блендером овочі подрібніть до однорідної консистенції. Додайте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі. Ємність з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 60-90 хвилин, періодично помішуючи. За 20 хвилин до готовності додайте столовий оцет.
Банки вимийте і стерилізуйте. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками, переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім банки з кабачковою ікрою перемістіть в темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Кабачки з помідорами Кабачки з помідорами на сковороді Кабачкова ікра з помідорами Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра пальчики оближеш Салат з кабачків, помідорів і цибулі на зиму