Кабачкова ікра з яблучним оцтом – варіант приготування улюбленої закуски, яка ідеально поєднується з безліччю страв. Щоб наша ікра вийшла максимально ніжною, при виборі інгредієнтів віддавайте перевагу літнім кабачків, оскільки саме в молодих плодах міститься велика кількість соку, що може не кращим чином вплинути на якість ікри.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 3 кг
- Томатна паста – 150 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Часник – 100 гр.
- Масло рослинне – 250 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Оцет яблучний 6% – 8 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати кабачкову ікру з яблучним оцтом легко! В першу чергу промиваємо кабачок, знімаємо з нього шкірку і видаляємо насіння і нарізаємо довільними шматочками.
Цибулю очищаємо від лушпиння, після чого розрізаємо кожен плід навпіл.
Наступний крок – кабачки і цибулю подрібнюємо до пюреобразного стану. Це можна зробити за допомогою м’ясорубки або блендера.
Подрібнені овочі кладемо в каструлю, туди ж вливаємо олію.
Вміст каструлі варимо на повільному вогні протягом години після закипання. У процесі варіння овочеву масу необхідно постійно помішувати для того, щоб вона не пригоріла.
Через годину в овочеву масу додаємо томатну пасту, перець, лавровий лист, цукор і сіль. Потім варимо все протягом години.
За 5 хвилин до закінчення варіння вливаємо яблучний оцет, додаємо 100 грам подрібненого часнику.
Наша ікра готова. Залишилося розкласти її в стерилізовані банки і закатати кришками. Приємного апетиту!
Заготовки з кабачків на зиму Кабачки в каструлі Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра без моркви Кабачкова ікра на зиму Кабачкова ікра як в дитинстві