Пропоную скористатися рецептом смачної та простої кабачкової ікри на зиму без оцту і стерилізації. Однорідна ніжна консистенція кабачкової ікри чудово виглядає на бутербродах з свіжого ароматного хліба.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Кабачки – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Томатна паста – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати кабачкову ікру на зиму без оцту і без стерилізації легко! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для ароматною овочевої закуски.

насамперед ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням, якщо це необхідно. Очищені кабачки нарізати середнім кубиком.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, ретельно промийте і наріжте великими шматочками.

Потім ретельно морква вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте кубиками або натріть на крупній тертці. Велику сковороду поставте на середній вогонь, налийте необхідну кількість рослинної олії і по черзі підготовлені овочі обсмажте до м’якості. Для обжарювання кожного овоча знадобитися приблизно 3-5 хвилин.

Обсмажені овочі викладіть у металевий посуд з товстим дном, в якій будете готувати кабачкову ікру. Додайте необхідну кількість кухонної солі і меленого червоного перцю. Ємність з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 50 хвилин, періодично помішуючи.

Часник очистіть від лушпиння і промийте, потім пропустіть через прес або подрібніть за допомогою блендера, також можна скористатися дрібної теркою. Викладіть подрібнений часник в ємність до кабачкової ікри, додайте томатну пасту. Перемішайте і варіть ще 7-10 хвилин. Кількість часнику регулюйте в залежності від власних смакових переваг.

Кабачкову ікру зніміть з вогню і обережно, щоб не обпектися подрібніть за допомогою заглибного блендера до однорідної гладкої консистенції. Потім знову поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам і закатайте з допомогою закатывающей машинки стерильними кришками. Переверніть банки з ікрою догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою.

Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Подавайте кабачкову ікру зі свіжим хлібом, виклавши в невелику піалу.

Приємного апетиту!

Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра з часником Кабачкова ікра на зиму Консервовані кабачки