З кабачків можна приготувати різні страви – салати, закуски, кабачкову ікру, варення, використовувати як основу в запіканках, в сирому і готовому вигляді. Ідеальне співвідношення низької калорійності і здібності надовго зберегти почуття ситості роблять кабачок незамінним продуктом для тих, хто бореться із зайвими кілограмами або намагається підтримувати вагу в нормі.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кабачки – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати кабачкові оладки в вафельниці, підготуйте необхідні продукти.

Очистіть часник від лушпиння.

Зелень добре промийте і просушіть, дрібно нарубаєте ножем. Краще всього використовувати свіжий кріп, якщо кропу немає – використовуйте будь-яку іншу зелень.

Очищений кабачок від шкірки і насіння натріть за допомогою дрібної терки.

В миску з натертим кабачком додайте сіль і відставте в сторону, кабачок пустить сік.

Злийте утворилася рідина з допомогою дрібного сита і відіжміть кабачок.

Очищений часник натріть на дрібній тертці або пропустити через прес.

В миску з кабачком додайте куряче яйце, рослинне масло, подрібнений часник і дрібно нарубану зелень.

Ретельно перемішайте.

Увімкніть вафельницю і розігрійте її.

Додати пшеничне борошно і перемішайте до однорідності. Тісто має бути не густим і не рідким, регулюйте його консистенцію борошном, поступово підсипаючи.

Столовою ложкою викладіть тісто і рівномірно розподіліть його в центрі вафельниці.

Закрийте вафельницю і випікайте з часу, зазначеного в інструкції приладу.

Готові вафлі акуратно зніміть з допомогою виделки або силіконової лопатки.

Кабачкові вафлі подавайте зі сметанним соусом. Соус можна приготувати на основі натурального йогурту.

Приємного апетиту!

Коржі з кабачків Оладки Оладки з кабачків з зеленню Оладки з кабачків з зеленню і часником Оладки з кабачків класичні