З кабачків можна приготувати різні страви – салати, закуски, кабачкову ікру, варення, використовувати як основу в запіканках, в сирому і готовому вигляді. Ідеальне співвідношення низької калорійності і здібності надовго зберегти почуття ситості роблять кабачок незамінним продуктом для тих, хто бореться із зайвими кілограмами або намагається підтримувати вагу в нормі.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кабачки – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати кабачкові оладки в вафельниці, підготуйте необхідні продукти.
Очистіть часник від лушпиння.
Зелень добре промийте і просушіть, дрібно нарубаєте ножем. Краще всього використовувати свіжий кріп, якщо кропу немає – використовуйте будь-яку іншу зелень.
Очищений кабачок від шкірки і насіння натріть за допомогою дрібної терки.
В миску з натертим кабачком додайте сіль і відставте в сторону, кабачок пустить сік.
Злийте утворилася рідина з допомогою дрібного сита і відіжміть кабачок.
Очищений часник натріть на дрібній тертці або пропустити через прес.
В миску з кабачком додайте куряче яйце, рослинне масло, подрібнений часник і дрібно нарубану зелень.
Ретельно перемішайте.
Увімкніть вафельницю і розігрійте її.
Додати пшеничне борошно і перемішайте до однорідності. Тісто має бути не густим і не рідким, регулюйте його консистенцію борошном, поступово підсипаючи.
Столовою ложкою викладіть тісто і рівномірно розподіліть його в центрі вафельниці.
Закрийте вафельницю і випікайте з часу, зазначеного в інструкції приладу.
Готові вафлі акуратно зніміть з допомогою виделки або силіконової лопатки.
Кабачкові вафлі подавайте зі сметанним соусом. Соус можна приготувати на основі натурального йогурту.
Приємного апетиту!
Коржі з кабачків Оладки Оладки з кабачків з зеленню Оладки з кабачків з зеленню і часником Оладки з кабачків класичні