Для приготування фаршированих кабачків краще використовувати молоді плоди – їх м’якоть ніжніше. Якщо в наявності виявилися зрілі кабачки, то шкірку обов’язково зрізаємо, а м’якоть позбавляємо від насіння. Фарш у складі начинки може бути будь-який: курячий, змішаний, свинячий або яловичий. Важливо, щоб консистенція фаршу була однорідною, а його частинки – дрібними. Це сприяє рівномірному запікання і оптимального смаку готового страви.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сметана – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати кабачки, фаршировані фаршем і овочами легко! Кабачки промиваємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики. Плоди нарізаємо на кружечки товщиною по три-чотири сантиметри. Якщо використовуються зрілі кабачки, то краще зрізати шкірку, так як вона груба. Виймаємо серцевину з допомогою ложки і подрібнюємо. Якщо у кабачків вже сформовані великі насіння, їх потрібно витягти, а м’якоть дрібно нарізати ножем. Деко для запікання змащуємо олією і викладаємо на нього підготовлені кабачкові кільця.
Для приготування начинки цибулю і моркву очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Цибуля рубаємо ножем на дрібні шматочки, моркву натираємо на крупній тертці. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо в ньому подрібнену цибулю до прозорості. Додаємо підготовлену моркву, перемішуємо і пасеруємо до м’якості моркви. Після того, як морква стане м’якою, додаємо подрібнену м’якоть кабачка, перемішуємо і тушкуємо пару хвилин. В кінці приготування додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Пассированным даємо овочам охолонути до теплого стану і змішуємо їх з сирим фаршем. При необхідності можна додатково посолити приготовану начинку.
Начинку укладаємо досить щільно в кожне кільце кабачка. Зверху на начинку викладаємо за невеликою кількістю сметани. Сир нарізаємо тонкими напівпрозорими скибочками. Укладаємо по скибочці сиру поверх сметани.
Духовку розігріваємо до температури 200 градусів. Деко з підготовленими фаршированими кабачками ставимо на середній рівень в гарячу духовку і запікаємо орієнтовно півгодини, поки кабачки не стануть м’якими, начинка не пропечеться, а на поверхні не утвориться рум’яна кірочка. Подаємо в гарячому вигляді, посипавши рубаною зеленню за бажанням)ю.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Дієтичне кабачки в духовці Кабачки в духовці з фаршем та сиром Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з фаршем та сиром ПП рецепти з кабачків