Кабачки – корисні овочі, які можна вживати в їжу в сирому і приготованому вигляді. Я хочу поділитися з вами рецептом смажених кабачків з сиром. Кабачки готуються швидко і просто. Приготування смачної страви не відніме у вас багато часу і принесе приємне задоволення.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 70 мл
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сир Пармезан – 70 гр.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати смажені кабачки з сиром просто! Кабачки ретельно вимийте і дайте обсохнути. Обріжте кінчики і очистіть шкірку за допомогою овочечистки, якщо це необхідно. Очищений кабачок нарізати тонкими кружечками. Якщо кабачок молодий, чистити його не потрібно.

В глибоку ємність налийте молоко, додайте борошно пшеничне, розбийте куряче яйце, поперчіть і посоліть.

Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Твердий сир натріть на крупній тертці.

Кружечки кабачка обваляйте в клярі.

добре розігрійте Сковороду.

Налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть кабачки. Обсмажте протягом декількох хвилин на повільному вогні.

Обережно, скориставшись лопаткою або двома виделками, переверніть на іншу сторону і обсмажте ще кілька хвилин.

Натертий сир викладіть на кабачки і закрийте кришкою. Готуйте кілька хвилин, поки сир не розплавиться.

Зелень добре промийте під проточною водою, обсушити і дрібно нарубаєте гострим ножем.

Тарілку застелити паперовими рушниками чи серветками, і викладіть готові кабачки на пару хвилин, щоб вбралося зайве масло.

Потім кабачки перекладіть на блюдо, прикрасивши дрібно нарубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Кабачки в клярі на сковороді Кабачки з сиром Кабачки з яйцем на сковороді Кабачки на вечерю Кабачки на сніданок ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків