Проста у виконанні заготівля кабачків з зеленню і морквою хороша жарким літом, коли не хочеться морочитися зайве з нарізанням і підготовкою безлічі різних овочів. Кабачки після консервації мають солодко-солоний кислуватий смак, ідеально підходять в якості холодної закуски.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Кріп – 5 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати мариновані кабачки з морквою легко! Кабачки помити, зрізати верхівку і плодоніжку.

Порізати кабачки уздовж на 6-8 частин.

Моркву почистити, помити і потерти на тертці для моркви по-корейськи.

Цибулю почистити і нарізати півкільцями.

Викласти в стерильну банку почищені зубчики часнику.

Додати туди ж нарізану цибулю.

Укласти вертикально порізані кабачки, всипати терту моркву.

Зверху покласти помиті гілочки кропу.

Влити в банку окріп, дати охолонути і злити воду. Повторити ще раз з тією ж водою. Коли вода кипітиме в третій раз, всипати в банку з кабачками сіль, цукровий пісок і влити оцет. Влити окріп, закатати.

Перевернути банки з кабачками догори дном, укутати теплою ковдрою і дати повністю охолонути. Зберігати протягом 1 року в холодному підвалі.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки як грузді Консервовані кабачки Мариновані кабачки Салат з кабачків з цибулею на зиму Салат з кабачків і моркви на зиму Салат з кабачків, цибулі та моркви на зиму