Кабачки, фаршировані курячим фаршем – часте блюдо на нашій кухні, та й останнім часом воно в тренді. Формуємо блюдо у вигляді кілець і запікаємо в майонезі і під сирною скоринкою.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кабачки – 1 шт.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Часник 7 зуб.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Майонез – 4 ст. л.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати кабачки, фаршировані курячим фаршем просто! Курячу грудку промийте і серветкою видаліть зайву вологу. Потім м’ясо відокремте від кісточки і поріжте його на середні шматочки.
Почистіть від лушпиння зубки часнику. Нарізане м’ясо і часник помістіть в чашу блендера.
Подрібніть їх на невеликій швидкості приладу до стану однорідного фаршу.
Цибулю почистіть і дрібно наріжте.
Фарш з чаші блендера перекладіть в окремий посуд, додайте нарізану цибулю, вбийте яйце і по своєму смаку посоліть і поперчіть.
Ложкою добре перемішайте курячий фарш з цими приправами.
Кабачок помийте і зніміть з нього шкірку.
Очищений кабачок нарізати на кружки товщиною до 1,5 див.
Потім з кабачкового гуртків акуратно видаліть внутрішню м’якоть з насінням, щоб у вас вийшли красиві кільця.
Помідори помийте і поріжте їх на тонкі кружечки.
Деко для запікання намажте олією і укласти на нього всі кабачкові кільця.
колечка компактно покладіть приготований курячий фарш.
Поверх фаршу розкладіть гуртки нарізаних помідорів.
На помідори нанесіть шар майонезу.
Шматочок твердого сиру подрібніть на дрібну тертку, натираючи його відразу над фаршированими кабачками.
Запечіть кабачки в духовці при 220°С протягом 40-50 хвилин.
У вас вийде ароматне блюдо під рум’яної сирної скоринкою. Готові кабачки трохи остудіть.
Потім можете розкладати в порційні тарілки і, прикрасивши свіжою зеленню, подати до столу.
Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Кабачки з м'ясом Кабачки з помідорами Кабачки з помідорами, сиром і часником в духовці Кабачки з сиром і помідорами в духовці Кабачки на вечерю