Рекомендую приготувати ситну кабачкову запіканку з курячим фаршем. Таку запіканку можна подавати на обід або вечерю в звичайний день. Також запіканка прекрасно буде виглядати на святковому застіллі. Блюдо виходить соковитим і ароматним, а готується за лічені хвилини.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 0,5 шт.
  • Кабачки (молоді) – 2 шт.
  • Курячий фарш – 400 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вівсяні пластівці – за смаком

Процес приготування:

Готувати запіканку з кабачків і курячого фаршу просто!Першим ділом увімкніть духовку, встановивши температуру 180 градусів. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для запіканки з кабачків з курячим фаршем. Молоді кабачки ретельно вимийте і обсушіть. Обріжте кінчики у кабачків і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.

Підготовлені кабачки натріть на крупній тертці, посоліть і залиште приблизно на 5-7 хвилин.

Морква вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім натріть на дрібній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте. Підготовлені овочі викладіть в миску, додайте курячий фарш, чорний мелений перець, сіль, вбийте 2 курячих яйця і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Кріп ретельно промийте, обсушити і дрібно наріжте. Кабачки відіжміть руками, а виділився сік злийте геть, додайте подрібнений кріп, вбийте 2 курячих яйця і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Форму для запікання змастіть невеликою кількістю вершкового масла і присипте злаковими пластівцями, не містять цукровий пісок. Також можна використовувати панірувальні сухарі.

Твердий сир натріть на крупній тертці і додайте в кабачкову масу. Добре перемішайте.

В підготовлену форму для запікання викладіть половину кабачкової маси і рівномірно розподіліть по всій поверхні.

Потім викладіть курячий фарш з овочами, рівномірно розподіліть.

Зверху рівномірно викладіть другу частину кабачкової маси. Форму для запікання помістіть в розігріту духовку і запікайте блюдо приблизно 40 хвилин.

Кабачкову запіканку акуратно вийміть з духовки і трохи остудіть.

Готову запіканку з кабачків і курячого фаршу подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з куркою Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з сиром