Якщо вам пощастило мати духовку, володіє функцією «Гриль», цим можна скористатися і приготувати багато корисних і ароматних страв. Одним з таких страв виступають молоді кабачки в соусі з грецького йогурту і зелені з часником.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Грецький йогурт – 900 гр.
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Часник – 6 – 7 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати кабачки в духовці гриль? Молоді цукіні вимити і, не знімаючи шкірки, порізати уздовж на шматки близько 3 мм завтовшки. Підготувати широкі деко (краще 2) і застелити їх фольгою. Фольгу злегка побризкати олією. Можна заправити його в пульверизатор. Капнути в миску з кабачками також трохи масла, все перемішати.

Розкласти по противням порізані шматки кабачків, також трохи збризнути маслом. Встановити в духовці режим «Гриль», готувати близько 10 хв., встановивши деко під самий верх духовки. Так спекти всі кабачки.

Грецький йогурт змішати з дрібно нашаткованої чистою зеленню, додати пропущений через спеціальний прес часник. Всипати сіль і перець, перемішати. Соус готовий. Солі краще додати, як би пересолив соус, оскільки кабачки ми не солимо. Викласти в блюдо шар кабачків, рясно полити їх частиною соусу.

Накрити іншим шаром з шматочків кабачків, також прошарувати йогуртовим соусом. Продовжувати, поки не закінчаться кабачки і соус. Подавати до столу, посипавши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Дієтичне кабачки в духовці Дієтичні страви з кабачків Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки в духовці Кабачки для схуднення Кабачки на кожен день