Рецептів приготування кабачків існує величезна безліч. І кожного разу в результаті виходить чудове блюдо! Сьогодні для приготування кабачків ми будемо використовувати помідори, сир і маслини. У нас вийде легкі і соковиті кабачки під золотистою сирною скоринкою. Ммм…подивіться, як це чудово!
Інгредієнти: на 3 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Помідори свіжі – 3 – 4 шт.
- Сир Пармезан – 250 гр.
- Маслини без кісточок – 6 – 8 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сметана – 1 ст. л.
- Прованські трави – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати кабачки в духовці кружечками просто! Молоденький кабачок промиваємо, відрізаємо носик і плодоніжку і нарізаємо кружечками шириною близько 1 див. Кладемо нарізану кабачок в глибоку ємність, додаємо чайну ложку солі і добре перемішуємо. Залишаємо кабачок на 15-20 хвилин, щоб він пустив сік, потім зливаємо зайву вологу.
В цей час натираємо на крупній тертці сир, кладемо його в глибоку чашу. Додаємо спеції і сметану, пропущений через прес часник. Всі інгредієнти добре перемішуємо до однорідності.
Помідори промиваємо та нарізаємо кружечками шириною 4-5 мм
З кабачків зливаємо виділилася рідина і викладаємо їх на паперовий рушник, трохи витираємо їх від вологи. Форму для випічки змащуємо олією і викладаємо в неї кабачки. На кожен кружечок кабачка зверху викладаємо кружечок помідора, посипаємо сирною масою і прикрашаємо маслиною.
Ставимо форму в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. За цей час вони встигнуть пропектися, а сир розплавиться і покриється золотистою скоринкою.
Готові кабачки дістаємо з духовки, даємо їм трохи охолонути і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Кабачки в духовці Кабачки в духовці без м'яса Кабачки в клярі в духовці Кабачки з сиром Кабачки з сиром у духовці Кабачки на вечерю Хрусткі кабачки