Молоденькі кабачки з начинкою з м’ясного фаршу з рисом, запечені в духовці під соусом з томатів і сметани, виходять соковитими і ніжними, тануть у роті. Це швидке і невибаглива в приготуванні блюдо, яким можна радувати родину хоч кожен день.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 3 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Рис білий – 70 гр.
  • Помідори свіжі – 600 гр.
  • Сметана 10% – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Зелень – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати кабачки в духовці з фаршем і помідорами, зваріть до готовності рис. Кабачки вимити, порізати кожен з них уздовж навпіл.

Ложкою або овочечисткою витягнути середину, вийдуть половинки у формі човників.

Форму для випічки змастити соняшниковою олією. Викласти туди половинки кабачків.

Окремо викласти в миску зварений рис, фарш, дрібно нарізану чисту зелень, яйце, посолити і поперчити.

Все добре перемішати. Начинка для човників готова.

Розкласти начинку по половинкам кабачків.

Томати помити, обсушити і порізати на кубики, видаливши щільну білу частину.

Покласти в миску помідори, трохи нашаткованої зелені, сіль і сметану. Перемішати соус.

Залити цим соусом підготовлені кабачки у формі.

Поставити блюдо в нагріту до 180 градусів духовку.

Запікати кабачки з фаршем і помідорами 35-40 хв

Подавати до столу, приправивши свіжою зеленню, можна змастити 1-2 ст. л. сметани.

Приємного апетиту!

Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки в духовці Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки на вечерю Кабачки на кожен день Рис з кабачками