Кабачки, мариновані з часником і приготовані на грилі – відмінний варіант приготування гарніру до різноманітних страв. Головний секрет приготування наших кабачків – пікантний маринад, в якому кабачки необхідно промаринувати протягом кількох годин. Завдяки різноманітності спецій, свіжої зелені і часнику в маринаді, кабачки виходять соковитими і дуже смачними.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 600 гр.
  • Лимонний сік – 0.5 шт.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати кабачки на грилі з часником? Молоденькі кабачки промиваємо, відрізуємо плодоніжки і шаткуємо кабачки невеликими скибочками товщиною близько 1 см.

Часник чистимо і промиваємо, пропускаємо через прес.

Кладемо нарізану кабачок в пакет і додаємо туди часник, подрібнену свіжу зелень.

Готуємо маринад: змішати гірчицю, лимонний сік, цукор і сіль. Потім тонкою цівкою вводимо оливкова олія. Все добре перемішуємо і заливаємо в пакет з кабачками.

Зав’язуємо пакет, трохи його потрясем, щоб маринад рівномірно розподілився по всьому кабачків, і залишаємо маринуватися в холодильнику на 2-3 години, періодично перемішуючи вміст пакета.

Після того, як кабачки добре промариновались, ми приступаємо до їх приготування. На середній вогонь ставимо розігріватися сковороду-гриль. На гарячу сковороду викладаємо по декілька шматочків кабачків і обсмажуємо їх з кожного боку за 4-5 хвилин.

Готові кабачки в теплому вигляді подаємо на стіл. Вони відмінно підійдуть як гарнір до курки або м’яса, а також цілком хороші як самостійне блюдо, варто лише доповнити їх улюбленим соусом. Приємного апетиту!

Кабачки на сковороді швидко і смачно Кабачки на сніданок ПП рецепти з кабачків Смажені кабачки