Кабачки, мариновані з часником і приготовані на грилі – відмінний варіант приготування гарніру до різноманітних страв. Головний секрет приготування наших кабачків – пікантний маринад, в якому кабачки необхідно промаринувати протягом кількох годин. Завдяки різноманітності спецій, свіжої зелені і часнику в маринаді, кабачки виходять соковитими і дуже смачними.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 600 гр.
- Лимонний сік – 0.5 шт.
- Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати кабачки на грилі з часником? Молоденькі кабачки промиваємо, відрізуємо плодоніжки і шаткуємо кабачки невеликими скибочками товщиною близько 1 см.
Часник чистимо і промиваємо, пропускаємо через прес.
Кладемо нарізану кабачок в пакет і додаємо туди часник, подрібнену свіжу зелень.
Готуємо маринад: змішати гірчицю, лимонний сік, цукор і сіль. Потім тонкою цівкою вводимо оливкова олія. Все добре перемішуємо і заливаємо в пакет з кабачками.
Зав’язуємо пакет, трохи його потрясем, щоб маринад рівномірно розподілився по всьому кабачків, і залишаємо маринуватися в холодильнику на 2-3 години, періодично перемішуючи вміст пакета.
Після того, як кабачки добре промариновались, ми приступаємо до їх приготування. На середній вогонь ставимо розігріватися сковороду-гриль. На гарячу сковороду викладаємо по декілька шматочків кабачків і обсмажуємо їх з кожного боку за 4-5 хвилин.
Готові кабачки в теплому вигляді подаємо на стіл. Вони відмінно підійдуть як гарнір до курки або м’яса, а також цілком хороші як самостійне блюдо, варто лише доповнити їх улюбленим соусом. Приємного апетиту!
Кабачки на сковороді швидко і смачно Кабачки на сніданок ПП рецепти з кабачків Смажені кабачки