Рагу з кабачків, баклажанів, солодкого перцю та помідорів краще всього готувати в сезон великої кількості овочів. Готується вона просто і швидко, приносить багато користі організму, дозволяє поєднувати практично будь-які овочі і отримувати при цьому збалансований смак – ну як не любити таку страву? Овочі для рагу рекомендується нарізати шматочками однакового розміру: це важливо і для естетичної складової, і для оптимального смаку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп (невеликий) – 1 пучок
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування рагу з кабачків, баклажанів, солодкого перцю та помідорів? Кабачки і баклажани миємо проточною водою і обсушуємо.

У баклажана зрізаємо плодоніжку і нарізаємо його невеликими кубиками разом з шкіркою.

Кубики присипаємо сіллю, перемішуємо руками і залишаємо на п’ятнадцять-двадцять хвилин, щоб пішла можлива гіркоту.

Після цього нарізаний баклажан промиваємо і отживаем руками від зайвої вологи.

Кабачки також ріжемо на невеликі шматочки, пропорційно з кубиками баклажанів. Якщо кабачки молоді і ніжні, використовуємо їх цілком. Якщо шкірка і насіння вже встигли загрубеть, то їх обов’язково прибираємо.

Болгарський перець миємо й розрізаємо навпіл. Вичищаємо м’якоть від насіння і зрізаємо плодоніжку.

Нарізаємо шматочками м’якоть невеликого розміру, як і інші овочі.

Помідори промиваємо і робимо у верхній частині кожного плоду неглибокий хрестоподібний надріз. Поміщаємо томати в глибоку миску і заливаємо крутим окропом. Витримуємо їх хвилину-дві і дістаємо.

знімаємо Шкірку, а м’якоть ріжемо дрібними кубиками.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо тонкими часточками.

Часник також чистимо і дрібно рубаємо ножем.

В сковороді нагріваємо олію до гарячого стану, викладаємо цибулю і обсмажуємо його до напівпрозорості на середній температурі.

Потім кладемо подрібнений часник і продовжуємо смажити ще хвилину – дві.

До цибулі з часником додаємо кубики болгарського перцю, перемішуємо і смажимо дві-три хвилини.

Закладаємо в сковороду кубики кабачків і баклажанів, перемішуємо і обсмажуємо все разом п’ять-шість хвилин.

В останню чергу додаємо помідори, перемішуємо, знижуємо температуру плити до мінімальної, накриваємо кришкою і тушкуємо рагу орієнтовно двадцять хвилин.

В кінці приготування додаємо в овочеву суміш сіль і чорний мелений перець за смаком.

Гаряче рагу розкладаємо по порційних тарілках, щедро посипаємо рубаною зеленню і подаємо до столу. Крім кропу, добре підходить петрушка, базилік, кінза або селеру. Рагу також дуже смачне і в холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Кабачки з баклажанами на сковороді Овочеве рагу з баклажанами та помідорами Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і перцем Овочеве рагу з кабачками Овочеве рагу з кабачків і перцем ПП рецепти з кабачків