Кабачки на мангалі – швидкий і смачний варіант закуски, який відмінно поєднується з шашликами. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт кабачків, маринованих в сметані – це менш калорійний варіант, ніж рецепт з майонезом. Головне – замаринувати кабачки заздалегідь, щоб вони добре просочилися сметаною і спеціями, в цьому випадку вони вийдуть соковитими і дуже смачними.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 – 2 шт.
  • Сметана 15% – 4 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кабачків на мангалі маринованих в сметані? Кабачок промиваємо, відрізуємо плодоніжки й нарізаємо кабачок скибочками товщиною 5-7 мм

У невеликій мисочці змішуємо сметану, пропущений через прес часник, сіль і перець. Все добре перемішуємо.

Кабачок викладаємо в миску, додаємо маринад і добре перемішуємо, щоб маринад рівномірно розподілився по всім кусочкам кабачка. Ставимо заправлений маринадом кабачок в холодильник на 50-60 хвилин.

Промаринований кабачок викладаємо на решітку для гриля. Грати поміщаємо на мангал і обсмажуємо кабачок з обох боків до рум’яної скоринки, не забуваючи часто перевертати.

Готові скибочки кабачка знімаємо з решітки, викладаємо на тарілку, прикрашаємо овочами і зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки на грилі Кабачки на мангалі Овочі гриль на мангалі