чи Знали ви, що смажені кабачки можна закривати на зиму? Пропонуємо вам рецепт смажених кабачків зі свіжою зеленню і часником, які чудово зберігаються в банку всю зиму. Відкривши взимку баночку з такою закускою, можна вдосталь насолодитися їх смаком і згадати теплі літні дні.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки – 1 кг
  • Масло рослинне – 40 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 25 мл
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Вода – 300 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати смажені кабачки на зиму пальчики оближеш. Для приготування закачування вибираємо молоденькі кабачки. Промиваємо їх, обрізаємо носик і плодоніжку й нарізаємо кружечками завтовшки близько 1,5 см.

Зелень промиваємо й обсушуємо. Часник чистимо і нарізаємо невеликими шматочками. У мисці змішуємо зелень з часником. Ставимо на вогонь сковороду з олією і обсмажуємо кабачки з обох боків до золотистого кольору. В цей час готуємо маринад. У сотейник наливаємо воду, додаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння.

На дно попередньо простерилізованій в духовці банки кладемо лавровий лист, перець горошком, складаємо обсмажені кабачки, перешаровуючи їх зеленню. Банки заповнюємо досить щільно. Заливаємо вміст гарячим маринадом. Додаємо в банки оцет і ставимо стерилізуватися в каструлю з водою, на дно якої покладена марля або кухонне рушник. Ставимо каструлю на середній вогонь. Вода повинна покривати банки по плічка. Стерилізуємо банки близько 20-25 хвилин. Після чого акуратно дістаємо банки з окропу, закручуємо кришками і перевертаємо банки догори дном. Залишаємо закачування остигати при кімнатній температурі. Після чого прибираємо їх у холодильник.

Наша закуска готова, взимку можна знімати пробу. Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Гострі кабачки на зиму Кабачки на зиму Кабачки як грузді