Хочу поділитися чудовою закускою з кабачків, приготовленої на шампурах. Такі кабачки чудово підійдуть до будь-якого шашлику. Поки смажаться шашлики з м’яса, можна швидко замаринувати кабачки, а потім приготувати їх на мангалі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 3 шт.
  • Соус для барбекю – 1 ст. л.
  • Томатний соус – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати кабачки на мангалі на шампурах легко! Першим ділом розведіть вогонь і дайте прогоріти вугіллю. Молоді кабачки або цукіні ретельно промийте в проточній воді, обсушити, а потім обріжте кінчики. Шкірку чистити не треба. Підготовлені кабачки наріжте кружечками завтовшки 0,5-0,8 сантиметра, а потім викладіть в глибоку ємність.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою, пропустіть через прес, подрібніть гострим ножем або натріть на дрібній тертці. Додати до кабачків разом з кухонною сіллю.

Потім додайте соус для барбекю, томатний соус, діжонську гірчицю і гостру гірчицю. За смаком додайте улюблену суміш сухих спецій.

Ретельно перемішайте, оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник приблизно на 30 хвилин. За цей час кабачки досить промаринуются і просочаться спеціями і приправами.

Мариновані кабачки нанизайте на шампури таким чином, щоб вони не звалилися. Шампури викладіть на мангал.

Обсмажте кабачки з двох боків до золотистої скоринки. Приблизно знадобиться 15-20 хвилин. Час приготування залежить від ваших кабачків і вугілля. Готові кабачки подавайте на стіл до шашликів.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки на мангалі Овочі гриль на мангалі