Для того, щоб улюблена заготовка з кабачків добре зберігалася до зими, оцет використовувати не обов’язково. Лимонна кислота відмінно впорається з цим завданням, та й користі у закачування буде більше. Банки з заготівлею простерилизуем і спокійно будемо зберігати до зими.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки (молоді) – 2 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Листя вишні – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати мариновані кабачки без оцту, кабачки гарненько вимийте за допомогою губки або щітки. Обріжте у них хвостики і витріть рушником. Наріжте овочі середніми по товщині гуртками.

Вимийте листя зелені, очистіть і сполосніть часник.


Банку добре вимийте і стерилізуйте. Покладіть в тару зазначене в інгредієнтах кількість часнику, лаврушку і перець. Слідом надсилайте ароматні листя.

Укладіть кругляш кабачків, намагаючись залишати якомога менше вільного місця.

В каструлю засипте сіль, цукор і лимонку, додайте воду і закип’ятити. На 1 банку знадобиться близько півлітра маринаду, але щоб не помилитися з інгредієнтами, краще приготувати 1 літр. Добре перемішайте вміст каструлі і заливайте в банку. Прикрийте кришкою і відправте стерилізуватися в каструлю на 10 хвилин, залив води до плічок тари.

Дістаньте банку, закупорьте, переверніть і загорніть рушником до повного охолодження на добу.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Гострий салат з кабачків на зиму Гострі кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Консервовані кабачки Мариновані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму