Якщо ви шукаєте просте і швидке блюдо для запікання на мангалі, то рецепт картоплі на вугіллі з салом – це точно те, що вам сподобається. Солодка, ситна і ароматна картопелька з салом просто тане у роті. І, що не менш важливо, вона проста в приготуванні, так що сміливо беріть цей рецепт на озброєння.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Картопля – 1 кг
  • Сало свиняче – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати картопля на вугіллі з салом просто! Сало нарізати невеликими шматочками, шкіру видалити.

Картоплю помити, просушити на паперовому рушнику і очистити. Нарізати картоплю кружечками завтовшки приблизно 5 міліметрів. На заздалегідь підготовлені шампури нанизати картопля, чергуючи його з салом у довільному порядку.

За смаком посолити і поперчити картоплю на шампурах з салом. Загорнути картоплю з салом у фольгу, кінчики закріпити.

На жар відправити підготовлені шампури з фольгою. Смажити, постійно перевертаючи, близько 20 хвилин. Потім зняти з картоплі з салом фольгу.

Знову відправити картопля з салом на вугілля.

Смажити недовго до утворення золотистої скоринки на картоплю і сало.

Готову картоплю на вугіллі з салом подавати з зеленню. Це дуже смачно!

Картопля Картопля на мангалі Картопля на шампурах на мангалі Овочі гриль на мангалі