В даному рецепті вам пропонується приготувати на зиму ще одну смачну заготовку – кабачки по-корейськи кружечками. Особливий смак цієї заготівлі надає спеціальна приправа для моркви по-корейськи. Готуємо кабачки з додаванням цибулі, моркви і солодкого перцю і заготівлю стерилізуємо.
Інгредієнти: на 4 л.
- Кабачки – 2.5 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста 0.5 кг
- Болгарський перець солодкий – 0.5 кг
- Часник – 200 гр.
- Олія соняшникова – 1 ст.
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – ст.
- Приправа для корейської моркви – 20 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування кабачків по-корейськи кружечками на зиму. Кабачки добре помийте і очистіть від шкірки і насіння з внутрішньої м’якоттю. Потім наріжте їх на кружечки товщиною в 1 см. Щоб кабачки в заготівлі мали хрусткий смак, не нарізайте їх дуже тонко.
Почистіть і промийте всі інші овочі: перець, морква, цибуля і часник. Моркву натріть на корейській тертці. Цибулю поріжте на четвертинки. Перець нашаткуйте поздовжньо на тонку соломку.
Складіть всі нарізані овочі з глибоку посуд. Подрібніть часникодавку часник і додайте до овочів. Потім налийте до них оцет, насипте розраховане кількість солі і цукру і посипте овочі корейської приправою. Якщо такої приправи у вас немає, замініть її меленим коріандром і червоним перцем. Добре розігрійте олію і перелийте його до овочів. Салат перемішайте руками.
Потім посуд з овочами прикрийте рушником або харчовою плівкою і залиште на 3 години при звичайній домашньої температурі, щоб овочі замариновались. Після закінчення цього часу розкладіть кабачки з овочами в чисті банки і залийте маринадом. Баночки стерилізуйте протягом 15-30 хвилин (час залежить від обсягу баночки) і закатайте прокип’яченими кришками. Потім переверніть їх на кришки і укутайте теплим пледом. Охолоджені кабачки по-корейськи перенесіть на зберігання.
Їжте на здоров’я!
Кабачки на зиму Салат з кабачків з часником на зиму Салат з кабачків і перцю на зиму Салати з кабачків на зиму