Варення з кабачків – це, мабуть, одна з незвичайних консервацій, яку ви обов’язково повинні спробувати. Ніжне поєднання шматочків кабачка з ароматним апельсином і лимонною кислинкою – це блаженство! Варення в процесі варіння набуває теплий сонячний відтінок і м’яку текстуру. Ніхто ніколи не скаже, що це чудове ласощі приготовлено з овоча!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Апельсин – 0.5 шт.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Як почати готувати варення з кабачків з лимоном і апельсином на зиму? Приготування варення ми почнемо з підготовки кабачків: молоденькі кабачки промиваємо під струменем прохолодної проточної води, видаляємо плодоніжки і чистимо кабачки від шкірки і насіння. Шаткуємо кабачки дрібними кубиками.

В каструлю з товстим дном насипаємо цукор (якщо ви любитель дуже солодкого варення – тоді норму цукру можна трохи збільшити) і додаємо відфільтровану воду, перемішуємо інгредієнти, щоб цукор повністю занурився у воду.

Далі в цукрову суміш додаємо кабачки, добре перемішуємо і ставимо каструлю на середній вогонь.

Апельсин і лимон промиваємо, обдаємо окропом, так як цитрусові ми будемо використовувати разом з шкіркою. Цитрусові подрібнюємо за допомогою блендера або пропускаємо їх через м’ясорубку.

Коли кабачки з цукром дійдуть до кипіння, додаємо в них подрібнені цитрусові, добре перемішуємо і зменшуємо вогонь. Варимо варення близько 50 хвилин. За бажанням за 5 хвилин до кінця варіння варення можна додати 1/2 ч. л. лимонної кислоти.

Банки для варення промиваємо питною содою, добре споліскують проточною водою і ставимо в духовку на решітку шийкою вниз. Стерилізуємо банки при температурі 120 градусів 5-7 хвилин. Потім банки виймаємо з духовки і даємо їм охолонути. Готове гаряче варення розкладаємо по стерилізованим банкам і щільно закриваємо їх прокип’яченими кришками. Банки залишаємо при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо варення в темне прохолодне місце на зберігання.

Трохи ароматного варення ми залишили для дегустації. Приємного апетиту!

Варення Варення з кабачків з апельсином Варення з кабачків з лимоном Варення з кабачків з лимоном і апельсином Кабачки на зиму Консервовані кабачки