Ви коли-небудь купували на ринку кабачки, мариновані по-корейськи, з гострими спеціями і специфічним кисло-солоно, дуже незвичним для нас смаком? Якщо так, тоді вам напевно захочеться повторити таку ж смакоту і в домашніх умовах. Власне, а чому б і ні, тим більше, що зробити це набагато простіше, ніж може здатися відразу.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кабачки – 500 гр.
- Морква – 100 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 – 2 ч. л.
- Приправа для корейської моркви – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Петрушка – 30 гр.
- Базилік свіжий – 30 гр.
Процес приготування:
Для початку приготуйте хорошу заправку до кабачків по-корейськи як на ринку. Олія рослинна вилийте в миску, туди ж додайте оцет.
Досипте в заправку цукор і спеції (для моркви по-корейськи. Все добре розмішайте між собою.
Молоді кабачки обмийте, обсушіть, разом з шкіркою натріть на тертці для корейської моркви, перекладіть у велику миску або ж в каструльку.
В ту ж ємність і натріть моркву.
болгарський перець Вимийте, очистіть від плодоніжок і насіння, соломкою його наріжте і додайте до інших інгредієнтів.
Вимийте зелень і гарненько її нашаткуйте, додайте туди ж.
Часник очистіть від лушпиння, роздушіть через прес або ж нарубаєте, розмішайте з іншими інгредієнтами.
Заправте салат заправкою, розмішайте його та відправте настоюватися в холод мінімум на 30 хвилин, але краще все ж потримати його там близько двох годин.
Накрийте салат тарілкою, потім викладіть на неї зверху вантаж.
Вже через 1,5-2 години в салаті з’явиться деяка кількість соку, його потрібно розмішати і подавати салат до столу.
Приємного апетиту.
Гарнір з кабачків