Ви коли-небудь купували на ринку кабачки, мариновані по-корейськи, з гострими спеціями і специфічним кисло-солоно, дуже незвичним для нас смаком? Якщо так, тоді вам напевно захочеться повторити таку ж смакоту і в домашніх умовах. Власне, а чому б і ні, тим більше, що зробити це набагато простіше, ніж може здатися відразу.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кабачки – 500 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ч. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 – 2 ч. л.
  • Приправа для корейської моркви – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Петрушка – 30 гр.
  • Базилік свіжий – 30 гр.

Процес приготування:

Для початку приготуйте хорошу заправку до кабачків по-корейськи як на ринку. Олія рослинна вилийте в миску, туди ж додайте оцет.

Досипте в заправку цукор і спеції (для моркви по-корейськи. Все добре розмішайте між собою.

Молоді кабачки обмийте, обсушіть, разом з шкіркою натріть на тертці для корейської моркви, перекладіть у велику миску або ж в каструльку.

В ту ж ємність і натріть моркву.

болгарський перець Вимийте, очистіть від плодоніжок і насіння, соломкою його наріжте і додайте до інших інгредієнтів.

Вимийте зелень і гарненько її нашаткуйте, додайте туди ж.

Часник очистіть від лушпиння, роздушіть через прес або ж нарубаєте, розмішайте з іншими інгредієнтами.

Заправте салат заправкою, розмішайте його та відправте настоюватися в холод мінімум на 30 хвилин, але краще все ж потримати його там близько двох годин.

Накрийте салат тарілкою, потім викладіть на неї зверху вантаж.

Вже через 1,5-2 години в салаті з’явиться деяка кількість соку, його потрібно розмішати і подавати салат до столу.

Приємного апетиту.

Гарнір з кабачків