За цим рецептом ви можете приготувати смачну закуску до вечері або, розклавши по банках, заготовити на зиму. У цьому салаті вдало поєднуються кабачок, солодкий перець і моркву.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Корейська приправа Кристалик – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 4 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Зелень – за смаком
  • Перець чилі – за смаком

Процес приготування:

Готувати кабачки по-корейськи з болгарським перцем просто! Чистимо Кабачки від шкірки і шаткуємо довгастими тонкими брусочками. Очищену моркву подрібнюємо на корейській тертці. Перець чистимо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Зелені цибулю і кріп миємо й дрібно шаткуємо.

Всі нарізані овочі кладемо в глибоку металевий посуд і додаємо подрібнений часникодавку часник.

Овочі добре перемішуємо з допомогою дерев’яної лопатки або ложки.

Потім готуємо соус для заправки салату. В окрему миску насипаємо потрібну кількість солі, цукру, корейської приправи і гострого перцю і їх перемішуємо.

Отриману суху суміш заливаємо рослинним маслом, додаємо оцет і ще раз перемішуємо.

Приготованим соусом заливаємо нарізані овочі, перемішуємо і залишаємо на 3 години для маринування. Приготовлені кабачки по-корейськи з солодким перцем через 3 години можемо подати до вечері.

Для заготівлі цієї закуски на зиму мариновані кабачки розкладаємо в чисті стерильні баночки і накриваємо кришками.

Стерилізуємо салат протягом 20 хвилин у великій каструлі, застеливши її дно рушником.

Потім баночки герметично закорковуємо, перевертаємо і накриваємо теплим пледом. Охолоджені баночки переносимо на зберігання.

Їжте на здоров’я!

Гострі кабачки на зиму Заготовки з кабачків на зиму Салат з кабачків і перцю на зиму Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму Салати з кабачків на зиму