За цим рецептом ви можете приготувати смачну закуску до вечері або, розклавши по банках, заготовити на зиму. У цьому салаті вдало поєднуються кабачок, солодкий перець і моркву.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Кабачки – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Сіль – 2 ч. л.
- Корейська приправа Кристалик – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 4 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0.5 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Зелень – за смаком
- Перець чилі – за смаком
Процес приготування:
Готувати кабачки по-корейськи з болгарським перцем просто! Чистимо Кабачки від шкірки і шаткуємо довгастими тонкими брусочками. Очищену моркву подрібнюємо на корейській тертці. Перець чистимо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Зелені цибулю і кріп миємо й дрібно шаткуємо.
Всі нарізані овочі кладемо в глибоку металевий посуд і додаємо подрібнений часникодавку часник.
Овочі добре перемішуємо з допомогою дерев’яної лопатки або ложки.
Потім готуємо соус для заправки салату. В окрему миску насипаємо потрібну кількість солі, цукру, корейської приправи і гострого перцю і їх перемішуємо.
Отриману суху суміш заливаємо рослинним маслом, додаємо оцет і ще раз перемішуємо.
Приготованим соусом заливаємо нарізані овочі, перемішуємо і залишаємо на 3 години для маринування. Приготовлені кабачки по-корейськи з солодким перцем через 3 години можемо подати до вечері.
Для заготівлі цієї закуски на зиму мариновані кабачки розкладаємо в чисті стерильні баночки і накриваємо кришками.
Стерилізуємо салат протягом 20 хвилин у великій каструлі, застеливши її дно рушником.
Потім баночки герметично закорковуємо, перевертаємо і накриваємо теплим пледом. Охолоджені баночки переносимо на зберігання.
Їжте на здоров’я!
Гострі кабачки на зиму Заготовки з кабачків на зиму Салат з кабачків і перцю на зиму Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму Салати з кабачків на зиму