Салат з кабачків – одна з популярних заготовок на зиму. Цей рецепт підійде тим, хто не сприймає використання оцту консервації. Салат з кабачків виходить по-справжньому смачним і апетитним! Таку закуску зможуть оцінити не тільки близькі, але й гості, адже доповнити святковий стіл салат з кабачків можна і потрібно!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Кабачки – 3 кг
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 5 шт.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.
  • Суміш перців – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати салат з кабачків на зиму без оцту? Помідори промиваємо, нарізаємо на кілька частин і подрібнюємо за допомогою блендера. Отриману томатну масу переливаємо в каструлю.

Ставимо каструлю на вогонь, після закипання проварюємо томатну масу приблизно 10-15 хвилин. У процесі варіння знімаємо з’являється пінку.

Кабачки промиваємо, знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими кубиками.

Через деякий час у киплячу томатну масу вливаємо олію.

Додаємо цукровий пісок, сіль, суміш перців і червоний мелений перець. Все перемішуємо.

Потім викладаємо в каструлю нарізані кабачки, все перемішуємо і тушкуємо протягом 15-20 хвилин після закипання.

За цей час необхідно промити і нарізати болгарський перець.

Додаємо в підготовлюваний салат подрібнений перець, розмішуємо і тушкуємо ще 15 хвилин.

За кілька хвилин до готовності додаємо в салат лимонну кислоту.

Попередньо стерилізуємо банки.

Готовий салат необхідно розлити по банках і закрити їх кришками.

Дуже смачний і апетитний салат з кабачків на зиму, приготований без використання оцту, готовий!

Приємного вам апетиту!

Салат " овочеве асорті на зиму Салат з кабачків і перцю на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салати без цибулі на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з помідорів на зиму