В даному рецепті вам пропонується приготувати кабачки в клярі дієтичне. Це блюдо відрізняє легкість і малий вміст калорій. Воно ідеально підходить для тих, хто дотримується принципів правильного харчування або потребує дієті. Готувати будемо в клярі і запечемо кабачки в духовці. До кабачків приготуємо сметано-часниковий соус зі свіжою зеленню.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки (молоді невеликі) – 3 шт.
  • Сухарі панірувальні – 10 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сметана – 1 склянка
  • Часник – 4 зуб.
  • Кріп – 1 пучок

Процес приготування:

Готувати дієтичні кабачки в клярі просто! Скибочки білого хліба або батона підсушіть в духовці і подрібніть в чаші блендера.

Отримані сухарі пересипте в миску і змішайте з улюбленими приправами.

Кабачки добре промийте і наріжте на великі палички. Посипте їх сіллю і залиште на кілька хвилин.

В чашці збийте вінчиком курячі яйця. В окрему тарілку насипте борошно пшеничне. Кожен шматочок кабачка умочіть в борошно, потім в яйце і запаніруйте в сухарях. Деко для випічки змастіть невеликою кількістю масла. На нього викладіть всі кабачкові палички в кляре.

Духовку розігрійте до 180°С на 10 хвилин помістіть в неї деко з кабачками. Після закінчення цього часу кабачки переверніть на іншу сторону і продовжите запікання ще 10 хвилин.

Поки кабачки запікаються, приготуйте до них соус. Часник почистіть і подрібніть на часничниці. Зелений кріп дрібно нашаткуйте. Часник і кріп змішайте зі сметаною. Запечені кабачки перекладіть в порційні тарілочки, полийте соусом і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з кропом і часником Кабачки з часником в духовці Кабачки на кожен день Хрусткі кабачки