Хочете приготувати щось святкове до столу з кабачків? Цей рецепт смачної кабачкової закуски – відмінне рішення! Кабачки в клярі з помідорами мають три головні переваги: готувати їх дуже просто, використовуються в приготуванні звичайні продукти, така закуска допоможе розбавити стіл з великою кількістю жирних страв.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сир Пармезан – 30 гр.
  • Майонез – 100 мл
  • Зелень – 30 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування кабачків в клярі з помідорами. Кабачок добре промиваємо, потім нарізаємо у вигляді тонких кілець. Додаємо до нього сіль, перець і відставляємо в сторону на пару хвилин. Кабачок повинен пустити сік.

Приготуємо тісто. В окрему ємність вбиваємо курячі яйця, приправляємо перцем і сіллю. Все збиваємо.

Далі підсипаємо борошно пшеничне в яєчну суміш. Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Кляр готовий.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і починаємо обсмажувати кабачки. Для початку слід обваляти їх в клярі і потім відправити на сковороду.

Обсмажуємо все кабачкові кільця у фритюрі до готовності.

Часник пропустіть через землянку і змішайте його з майонезом. Томати необхідно вимити і нарізати кружечками.

Переходимо до оформлення страви. Смажені кабачки розкладаємо на блюдо або тарілку, далі промазуємо їх майонезом з часником, зверху викладаємо томат. Знову все промазуємо майонезом і зверху кладемо кабачки.

Верхні кружечки кабачків промазуємо майонезом. Натираємо сир і посипаємо їм страву. Завершуємо приготування прикрасою кабачків свіжою зеленню. Кабачки в клярі з помідорами готові!

Приємного вам апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки з помідором, сиром і часником на сковороді Кабачки з сиром Кабачки з яйцем Кабачки на вечерю Страви з кабачків