Рисова запіканка з кабачків і сиром – одне з найбільш легких страв і інгредієнти для неї можна підбирати дуже різні.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • білий Рис (варений) – 1 склянка
  • Кабачки – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Сир Пармезан – 30 гр.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Рецепт рисової запіканки з кабачком і сиром гранично простий! Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору на соняшниковій олії. Кабачок вимити, при необхідності зріжте товсту шкірку і видаліть насіння. Кабачки натріть сир на крупній тертці. ¼ Частина сиру відкладіть. У мисці змішайте цибулю, кабачок, сир, варений рис і яйця.

Отриману масу посоліть і приправте за смаком.

1/4 частина сиру з’єднайте з тертим пармезаном.

Форму для випічки застелити пекарської папером, викладіть в неї кабачкову суміш, розрівняйте і посипте тертим сиром.

Випікайте запіканку в духовці при 180 градусах 30-35 хвилин. Готову страву трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків з рисом Запіканка з кабачків з сиром Кабачки для схуднення Кабачки з сиром ПП рецепти з кабачків Рис з кабачками Страви з кабачків